Sedam sigurnosnih operacija na koje je potrebna pažnja tokom upotrebe sistema za parkiranje na više nivoa

Sa povećanjem sistema za parkiranje slagalica na više nivoa, sigurnost rada sistema za parkiranje slagalica na više nivoa postala je tema široko rasprostranjene zabrinutosti u društvu.Bezbedan rad višeslojnog parking sistema je preduslov za poboljšanje korisničkog iskustva i reputacije proizvoda.Ljudi posvećuju sve više pažnje sigurnosti rada višeslojnog sistema za parkiranje slagalica, a operateri, korisnici garaža i proizvođači moraju raditi zajedno kako bi stvorili sigurno okruženje za višeslojni sistem parkiranja slagalica.

Da bismo poboljšali sigurnost rada višeslojnog sistema za parkiranje slagalica, trebali bismo početi od sljedećih aspekata:

Prvo, sistem za parkiranje slagalica na više nivoa je automatizovana, inteligentna mehanička oprema.Rukovaoce garažama mora upravljati osoblje koje je obučeno od strane proizvođača i koje je dobilo certifikat o kvalifikaciji.Drugo osoblje ne smije raditi bez odobrenja.

Drugo, rukovodećem i rukovodećem osoblju garaže strogo je zabranjeno da zauzimaju mjesta.

Treće, Strogo je zabranjeno vozačima da se uđu u garažu nakon alkohola.

Četvrto, osoblje za rukovanje i upravljanje garažom prilikom predaje smjene provjerava da li je oprema normalna, te provjerava parking mjesta i vozila na pojavu nenormalnih pojava.

Peto, osoblje za rad i upravljanje garažom treba jasno da informiše deponente o sigurnosnim merama predostrožnosti pre skladištenja automobila, da se striktno pridržava relevantnih propisa o garaži i da zabrani vozila koja ne ispunjavaju uslove za parkiranje (veličina, težina) garaže. ulazak u skladište.

Šesto, osoblje za rukovanje i upravljanje garaže treba da obavijesti vozača da svi putnici moraju izaći iz vozila i uvući antenu kako bi potvrdili da je pritisak točka dovoljan prije nego što automobil uđe u garažu.Polako vodite vozača u garažu prema uputstvima na kutiji sve dok crveno svjetlo ne prestane.

Sedmo, osoblje za rukovanje garažom i rukovodstvo treba da podsjeti vozača da ispravi prednji točak, povuče ručnu kočnicu, uvuče stražnji retrovizor, ugasi vatru, donese svoj prtljag, zaključa vrata i napusti ulaz i izlaz čim moguće nakon što je vozač parkirao automobil;

Gore navedene stavke su osnovne sigurnosne mjere na koje treba obratiti pažnju tokom rada višeslojnog sistema za parkiranje slagalica.Kao operater sistema za parkiranje slagalica na više nivoa, sigurnost korisnika parkinga treba biti na prvom mjestu, a rad bi trebao biti obavljen pažljivo i na odgovoran način kako bi se osiguralo da višeslojni sistem parkiranja slagalica radi nesmetano.


Vrijeme objave: Jun-02-2023